När hundarna är valpar har vi som bäst förutsättningar att se till att de formas till de livsälskande, sociala och trygga individer vi så gärna vill dela livet med. Efter den första, viktiga valptiden är det betydligt svårare att styra utvecklingen och se till att hunden vänjer sig vid saker som vi vill att den ska trivas med senare i livet. På valpkurserna lägger vi grunden för fortsatt träning, vi skapar rutiner kring belöningar och lär hunden att koncentrera sig fast det finns en massa spännande valpar runtomkring.

Vi lägger mycket fokus på socialisering och att göra hunden träningsklok för att det gör allting så mycket lättare att börja tidigt. En valp är naturligt följsam, vill vara med oss och är väldigt enkel att träna med. Vi lär dem grundläggande beteenden, tränar kontakt och inkallning, utvecklar deras nyfikenhet och lek för att kunna använda den i träning och ser till att de skaffar sig självbehärskning och lugn. Valpkursen är utmärkt för att lära sig förstå sig på sin hund och att göra rätt från början. Det går inte att understryka hur viktigt det är att ge hunden en schysst start i livet och all den tid man lägger ner under hundens första levnadsår har man flerfaldig glädje av senare.

Vi anpassar kursen så gott vi kan för att möta de olika deltagarna på den nivå som de vill jobba på. Beroende på hur långt ni kommit hittar vi sätt att försvåra, eller göra övningarna enklare för att ni ständigt ska utvecklas.

Gruppen är liten för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund.

OBS! Med hänsyn till den rådande situationen med coronaviruset kommer det inte att finnas möjlighet att låna leksaker från oss under de praktiska tillfällena. Vi följer i övrigt förstås de allmänna rekommendationerna och håller avstånd och visar hänsyn till varandra både ute och inne.

Förkunskaper: Inga.
Kursstart: Inledande teori på distans, torsdag 22/10 kl 18.00–21.00.
Omfattning: 8 kurstimmar.
Dag och tid: Inledande teori på distans torsdag 22/10, kl 18.00–21.00. Därefter praktisk träning 11.00–12.15 den 24/10, 1/11, 7/11 och 14/11. OBSERVERA att träningstillfället den 1/11 är på en söndag. Övriga tillfällen är på lördagar.
Plats: Teori sker på distans via webben. Plats för praktisk träning meddelas vid den inledande teorilektionen.

Instruktör: Peter Carlsson.
Kursavgift inkl moms: 1 800 kr.

Din hund skall vara grundvaccinerad & försäkrad.

OBS: Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller väldigt mycket, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Kursen är fulltecknad. Håll utkik efter nästa kursstart!