När hundarna är valpar har vi som bäst förutsättningar att se till att de formas till de livsälskande, sociala och trygga individer vi så gärna vill dela livet med. Efter den första, viktiga valptiden är det betydligt svårare att styra utvecklingen och se till att hunden vänjer sig vid saker som vi vill att den ska trivas med senare i livet. På valpkurserna lägger vi grunden för fortsatt träning, vi skapar rutiner kring belöningar och lär hunden att koncentrera sig fast det finns en massa spännande valpar runtomkring.

Vi lägger mycket fokus på socialisering och att göra hunden träningsklok för att det gör allting så mycket lättare att börja tidigt. En valp är naturligt följsam, vill vara med oss och är väldigt enkel att träna med. Vi lär dem grundläggande beteenden, tränar kontakt och inkallning, utvecklar deras nyfikenhet och lek för att kunna använda den i träning och ser till att de skaffar sig självbehärskning och lugn. Valpkursen är utmärkt för att lära sig förstå sig på sin hund och att göra rätt från början. Det går inte att understryka hur viktigt det är att ge hunden en schysst start i livet och all den tid man lägger ner under hundens första levnadsår har man flerfaldig glädje av senare.

Vi anpassar kursen så gott vi kan för att möta de olika deltagarna på den nivå som de vill jobba på. Beroende på hur långt ni kommit hittar vi sätt att försvåra, eller göra övningarna enklare för att ni ständigt ska utvecklas.

Gruppen är liten för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund. Om du är osäker på om din hund har rätt ålder för valpkurs eller grundkurs – mejla oss och fråga!

Information & anmälan

Förkunskaper: Inga.
Kursstart: Måndag 8 april kl 18.00, inledande teori via Zoom.
Omfattning: 8 kurstimmar.
Dag och tid: Inledande teori via Zoom måndag 8 april kl 18.00–21.00 ca; därefter praktisk träning torsdag 11 april, måndag 15 april, torsdag 18 april samt tisdag 23 april kl 18.00–19.15 ca. Observera att veckodagarna är olika!
Plats: Byrackaforevers lokaler Malmövägen 9, Lomma/Alnarp. Kartlänk …
Instruktör: Peter Karlsson, R+ Hundskola
Kursavgift inkl moms: 2 395 kr.

Din hund skall vara vaccinerad & försäkrad.

OBS: Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller väldigt mycket, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Just nu går det inte att anmäla sig till denna kurs.