Vad skiljer ett bra träningspass från ett dåligt? Om du är som de allra flesta kommer du förmodligen att svara något i stil med ”när jag får flyt”, ”bra känsla hos mig/hunden”, ”när det känns rätt i magen” eller något liknande. Men med det svaret kan det vara svårt att medvetet och målinriktat upprepa ett bra och effektivt träningspass. 

Här är en workshop för dig som vill ha verktygen för att ta kontrollen över dina träningspass och -upplägg. Över ett veckoslut tittar vi tillsammans på saker som fokus, kriteriesättning, belöningsplacering, mål och delmål, start och stopp på passet, tidsupplägg, rena träningsloopar, felfri inlärning/errorless learning och andra delar som gör att du kan gå från att chansa i din träning till att ta kontrollen över din och hundens inlärningsresa. 

Välkommen till Möllergårdens Hundcenter i Ausås mellan Ängelholm och Åstorp för en helg i hundträningens tecken. Gaby Boijsen och Peter Karlsson har satt samman en workshop vars syfte är att hjälpa dig spetsa din kompetens som hundtränare. 

Vi smygstartar veckoslutet med en föreläsning på fredagskvällen, där vi pratar om hur ett pass med felfri inlärning kan se ut, jämfört med ett mer ”traditionellt” upplägg där vi ofta använder frustration som drivkraft hos hunden. Vi passar också på att stämma av kring de utmaningar som var och en av deltagarna upplever sig ha i sin träning, och kan på så sätt bygga en mer effektiv workshop till lördagens och söndagen pass. 

Workshopen är i första hand för dig som hundtränare/hundförare, men din hund kommer absolut att uppskatta dina nya färdigheter och visa dig att det du gör är effektivt. För att alla medverkande ska få ut så mycket som möjligt av helgen arbetar vi med en hund åt gången, så din hund behöver vara bekväm med att vänta i bilen när den inte jobbar. Saknar du egen bil, försöker vi istället skärma av så att din hund får en ”safe spot” där den kan ta det lugnt och invänta sin tur. 

Bor du långt bort från Möllergården? Inga problem – möjlighet till boende finns på plats! På Möllergårdens Hundcenter kan du hyra stuga till specialpris eller övernatta i egen husbil.

Stuga: 400 kr/natt och stuga (ord.pris 600 kr)
Ställplats utan el: 100 kr/natt
Ställplats med el: 200 kr/natt

Boka ditt boende direkt med Möllergårdens Hundcenter på mollergardenshundcenter@live.se

Förkunskaper: Bara ett fördjupat träningsintresse hos dig som människa!
Begränsat antal platser lör & sön: 6 st med hund, 10 st utan hund.

När:
Var:
Instruktörer: R+ Hundskola
Kursavgift inkl moms:

OBS: Din hund ska vara vaccinerad och försäkrad. Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller oavbrutet, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Just nu går det inte att anmälan sig till denna kurs.