Vi har hållit valpkurser och vardagslydnadskurser sedan vi drog igång vår verksamhet men länge känt att enbart ålder inte varit en optimal uppdelning. Vissa halkar in på valpkursen lite sent och då är mycket av tipsen kring valptiden inaktuella, andra missar att gå valpkurs eller går valpkurs på en annan typ av hundskola och då blir hoppet stort när man ska in på vardagslydnadskursen hos oss. Det finns samtidigt så mycket viktigt vi vill att alla ska veta och vissa saker har vi tagit upp i båda kurserna. För de som gjort som vi rekommenderat och gått valpkurs och sen fortsatt direkt till vardagslydnadskursen har det därför blivit lite väl mycket upprepningar.

Det är några av anledningarna till att vi startat Grundkursen. Vi vill säkerställa att alla hundar får en optimal start hos R+ Hundskola och att vi kan förse er med lagom svåra utmaningar. På Grundkursen tränar vi in viktiga beteenden som alla hundar som lever i vårt samhälle behöver kunna. Vi fokuserar på att skapa träningsförståelse och lägga en bra grund för fortsatt träning ihop. Genom att hitta rutiner kring belöningar, självkontroll och signaler underlättar vi vardagen och skapar förutsättningar för att jobba vidare och lära livet ut. Precis som på våra andra kurser jobbar vi med modern hundträning, baserad på vetenskap och styrd av etik. Hos oss slipper du bråka med hunden och vi visar dig hur du kan göra för att ta er vidare och nå en vardag fri från hot och korrigeringar.
Grundkursen är även en utmärkt start för dig som tagit hand om en omplaceringshund och vill börja bygga relation och stärka samarbetet. Den passar också jättebra för dig som haft hund ett tag och vill träna helt belöningsbaserat men inte vet hur du ska gå till väga.

Vi anpassar kursen så gott vi kan för att möta de olika deltagarna på den nivå som de vill jobba på. Beroende på hur långt ni kommit hittar vi sätt att försvåra, eller göra övningarna enklare för att ni ständigt ska utvecklas.

Gruppen är liten för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund. Om du är osäker på om din hund har rätt ålder för valpkurs eller grundkurs – mejla oss och fråga!

Förkunskaper: Inga.
Kursstart:
Omfattning: 8 kurstimmar.
Dag och tid: –
Plats: Teori digitalt via Zoom, praktiska tillfällen på vår träningsplan Sorgenfrivägen 42 i Malmö.
Instruktör: Peter Karlsson, R+ Hundskola.
Kursavgift inkl moms: 2 395 kr.

Din hund ska vara vaccinerad & försäkrad.

OBS: Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller väldigt mycket, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Just nu går det inte att anmäla sig till denna kurs.