Att hunden har en fantastisk nos är ingen nyhet, alla hundar kan och vill jobba med nosen. På den här kursen i en spännande variant av personsök, Mantrailing, får du verktygen till att aktivera din hund på ett roligt och utvecklande sätt som skapar lugn och koncentration hos den ivrige hunden och självförtroende hos den försiktiga. Fokus ligger på att komma igång med det praktiska och “starta upp” hundens lust att jobba med nosen, eller på att utveckla er spårningslust och -förmåga som ekipage om ni redan kommit en bit på vägen. Vi varvar teori med praktik och jobbar med en hund åt gången. När din hund inte är igång och spårar bör den kunna vila i exempelvis bilen, eller i en bur/bädd/filt alldeles i närheten. Den här kursen passar alla och den enda förkunskap som krävs är nyfikenhet och en vilja att jobba tillsamman som ekipage. Ta chansen att förundras över din hunds otroliga luktsinne.

Mantrailing är en nosaktivitet som går alldeles utmärkt att jobba med i  en mängd olika miljöer. Nosaktiviteten går ut på att hunden spårar en individ med hjälp av den personens individuella doft. Alla hundar kan jobba med Mantrailing – det spelar egentligen ingen roll om hunden är 10 månader eller 10 år.

Det är en fördel om du har bil som hunden kan vila i när den inte arbetar. Om du inte har tillgång till bil eller din hund inte kan vara ensam i bilen, måste du ange detta i anmälningsformuläret så att vi tillsammans kan hitta en lösning som fungerar för dig och din hund.

Vi anpassar kursen så gott vi kan för att möta de olika deltagarna på den nivå som de vill jobba på. Beroende på hur långt ni kommit hittar vi sätt att försvåra, eller göra övningarna enklare för att ni ständigt ska utvecklas.

Gruppen är liten för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund.

OBS! Med hänsyn till den rådande situationen med coronaviruset kommer det inte att finnas möjlighet att låna leksaker från oss under kurstillfällena. Vi följer i övrigt förstås de allmänna rekommendationerna och håller avstånd och visar hänsyn till varandra både ute och inne.

Förkunskaper: Kursen vänder sig både till dig som vill upptäcka en ny aktivitet och till dig som redan kommit en bit på vägen i spårandet.
Kursstart: –
Omfattning: 6 kurstimmar fördelade på två halvdagar.
Dag och tid:
Plats: –

Instruktör: –
Kursavgift inkl moms: 1 650 kr.

Din hund skall vara grundvaccinerad & försäkrad.

OBS: Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller väldigt mycket, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Just nu går det inte att anmälan sig till denna kurs.