En sak kan vi vara helt säkra på – att din hund någon gång kommer behöva veterinärvård eller regelbunden hantering. Det kan vara för en akut skada, för en kronisk sjukdom, för en periodiskt återkommande vaccinering eller kontroll, eller helt enkelt för vanlig hantering som kloklipp eller pälsvård. Den viktigaste kunskapen du kan ge din hund i det sammanhanget är att hantering är trevligt!

paw-548634_1920

Det här är en kurs där du får kunskap om hur du tränar så kallad frivillig hantering. Kursen ger dig verktygen att förbereda din hund för hantering eller veterinärbesök utan rädslor och stress. Vi introducerar dig bland annat till munkorgsträning, stabilisering för veterinärundersökningar, olika typer av frivilligt erbjudande av huvud eller tassar för undersökning samt teoretisk och praktisk genomgångar av vad du kan göra för att hanteringen ska bli så trevligt som möjligt.

Den praktiska träningen är uppdelad i ett antal roliga och användbara tricks, som används för att avdramatisera veterinärsbesök, kloklippning eller annan hantering:

  • Partyhatt (munkorgsträning)
  • Vacker tass (tassvisitation, kloklipp fram)
  • Sko liten häst (tassvisitation, kloklipp bak)
  • Spela död (kroppsundersökning)
  • Haka i hand (startposition)
  • Kramas (hantering)

Här är ett filmklipp som visar hur det kan se ut:

Två halvdagar – i liten grupp
Kursen hålls under två halvdagar, lördag och söndag. Vi satsar på ett förmiddagspass, kl 10–13, men om det blir fullt finns eventuellt möjlighet även för ett eftermiddagspass. Gruppen är liten och det finns endast 6 platser per pass med hund. Du kan också delta som observatör utan hund (4 platser per pass). Kursen hålls inomhus.

Förkunskaper: Inga.
Kursdatum:
Tid:
Ingår: Fika.
Plats: –
Kursledare:Peter Karlsson, R+ Hundskola.
Kursavgift inkl moms: Deltagare med hund 1800 kr, deltagare utan hund 1200 kr.

Observera!Om din hund har svårt att acceptera och vara lugn med andra hundar så ber vi dig hör av dig till peter@rplus.seså att vi kan hitta en lösning som fungerar för alla.

Just nu går det inte att anmälan sig till denna kurs.