En superhjältekurs som passar de allra flesta hundar! En kurs med roligt och utvecklande innehåll där alla delar är byggstenar för att bygga din hunds självförtroende och göra den till en superhjälte!

På kursen kommer vi att beröra och göra övningar kring:

  • Belöningar
  • Tricks för bättre självförtroende
  • Lugn och ro
  • Berikning
  • Enkel nosaktivering
  • Problemlösning
  • Kroppskontroll
  • Startknapp för rörelse och ljud
hundbubblor

Det här är en kurs som passar de flesta hundar och människor som vill göra något kul ihop. Oavsett om du har en valp som är helt okomplicerad och glad i livet, en unghund med gränslös energi som emellanåt driver dig till vansinne, en försiktig senior eller en nytillkommen omplaceringshund i ditt liv, så är det här en kurs du kan ha nytta av.

Kursen bygger på Jessica Manns bok, Blygerhundar. Blygerhundar är ett begrepp som Jessica använder för att beskriva hundar med osäkerhet och rädslor, som dock kan ta sig uttryck på många olika sätt. En del hundar stänger ner och blir väldigt långsamma och är svåra att få kontakt med när de är i en miljö de känner sig obekväma med. Andra försöker fly från det de upplever som farligt och en tredje kategori försöker skrämma bort det läskiga genom att skälla och göra utfall. Det som ingår i den här kursen är hjälpsamt för alla hundar men det Jessica har sett är att det kan göra stor skillnad för just blygerhundar att ta sig an världen på ett annat sätt. Just den här kursen vänder sig inte specifikt till blygerhundar, utan är till för alla. Men om du har en hund som faller in i kategorin som beskrivits ovan är du också välkommen att höra av dig till oss och beskriva vilka rädslor din hund har och hur den reagerar i situationer då den blir rädd eller osäker, så diskuterar vi gärna om vi tror att hunden kommer att fungera i den här kursmiljön eller om träning i ett annat upplägg passar bättre.

Gaby, som håller i kursen, har själv delat liv med sin beskärda del blygerhundar. I dag lever hon med tre stycken som har helt olika strategier för att hantera rädsla, allt från att frysa, fly till att (illa) fäkta. Med hjälp av bland annat de strategier som beskrivs i Blygerhundar har Gabys hundar utvecklats till tuffare och coolare hundar som har nya strategier för att hantera världen. Gaby har också själv gått kurser för Jessica Mann, däribland Blygerkurs med sin, numera änglahund, Tinos.

Gruppen är liten med max sex deltagare för att du ska kunna få den hjälp du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund.

Förkunskaper: Inga.
Kursstart: –
Omfattning: 4 tillfällen som omfattar både praktik och teori.
Kurstillfällen:
Kursavgift inkl moms: 1 400 kr.

Din hund ska vara vaccinerad & försäkrad.

OBS: Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller oavbrutet, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Just nu går det inte att anmälan sig till denna kurs.