Nu är det äntligen dags igen! R+ Hundskola och Malmö Strays bjuder in till sommarläger för andra året i rad och det här året samarbetar vi med Motiverade hundar som håller kurser och gör livet roligt för hundar och människor i Jönköpingstrakten. Efter förra årets läger hade vi inte direkt något val, deltagarna krävde ett nytt sommarläger så vi gör som vi blir tillsagda och styr upp. Vi har samlat ihop ett par fantastiska instruktörer och håller på och planerar schemat i detalj. Allt är inte riktigt färdigt men det ser redan galet roligt ut!

Lägret hålls på Motiverade hundars kursgård i Bottnaryd utanför Jönköping och under helgen 7-9 september kommer vi att träna, hitta på hyss och umgås. Gården ligger ensligt och lantligt, med en massa trollskog utanför dörren och en sjö alldeles nära. Vi har beställt vackert väder och varit tidiga med att boka men om det skulle regna finns ett ridhus att träna i, och stora tält att umgås i om kvällarna. Vi ser fram emot roliga workshops, grillning, filmvisning och bad. Sen blir det givetvis en och annan överraskning och en massa bus!

Vi kommer bo vid gården och det går bra att tälta gratis där. Trivs man bättre på vandrarhem finns det förstås en hel del runt Jönköping men vi hoppas att många tar chansen att komma närmare sina hundar och naturen. Sommarmorgnarna i Småland är helt underbara och som bäst när man kryper ur ett solvarmt tält. Mat alla dagar ingår i priset och serveras på gården.

Det här är tredje lägret som vi arrangerar, det första höll vi under en helt magisk sensommarhelg 2011 och det andra tidigare i år, i Bromölla. Nu gästas vi av ett härligt gäng instruktörer som håller varsin workshop fördelad på två pass under helgen. Deltagarna får välja vilka workshops de vill delta i och det är först till kvarn på platserna.

Här kommer en kort presentation av de olika instruktörerna och deras workshop. Alla deltagare väljer två workshops var och det är först till kvarn, eftersom vi har begränsat antal platser i grupperna. Eftersom det pågår två workshops samtidigt och det ännu är lite svårt att klona får du välja mellan olika alternativ. Alla instruktörer kommer dock vara kvar på lägret hela helgen så du kan ställa frågor om du blir nyfiken på vad den andra gruppen sysslar med.

Belöningsutveckling med Jessica Mann
Det här är workshopen för dig med en lite svårmotiverad hund, eller för dig som vill lära dig belöna bättre och nå ännu längre med din bästa vän. Har du en hund som kanske inte engagerar sig fullt ut i lek och träning eller som lätt tröttnar och hittar på något annat när du fått för dig att ni ska träna så kan du försöka utveckla de belöningar du använder. Genom variation och överraskningar kan du bygga en annan förväntan hos din hund än om du bara belönar med godis. Jessica är en av de roligaste människorna jag vet och med en svårmotiverad och försiktig hund har hon fått lära sig de allra bästa knepen. Helt perfekt för jobbet med andra ord!

Freestyle med Michaela Neiglick -FULLBOKAD!
Freestyle är kortfattat dans till musik, med hund. Trick, träningsglädje och samarbete i en härlig mix. Mickan hade inte en tanke på att tävla med sina hundar och plötsligt stod hon på prispallar, tävlade för landslaget och skrev autografer till trollbundna barn. Under VM i freestyle nu i vår kom hon och borderterriern Rut på en åttonde plats. Åttonde bäst i världen, behöver jag säga att vi är glada att Mickan kommer och lär oss mer om freestyle?

Disc dog med Lovisa Kallerhult
Disc dog är en ny hundsport som inte riktigt kommit i gång i Sverige ännu men det verkar vansinnigt roligt. Sporten är större i USA men med ett par entusiaster sprids den nu även här. Lovisa är en av dom och med sin staffe Inja och aussien Fendi visar hon hur roligt man kan ha med en frisbee och lite fritid. I tävlingar sätter man ihop ett program, lite som freestyle och antalet kast liksom utförandet bedöms. Ska man bara träna lite för skojs skull kan man göra som man vill men det finns ändå en massa nyttiga tips att ta del av, för att minska skaderisken och se till att hunden gör rätt. Oavsett om man vill tävla eller bara träna är det en rolig och fartfylld aktivering som många hundar älskar. Det  bygger samarbete och kräver koncentration från både människa och hund. På hemmaplan håller Lovisa kurser och föredrag och fotar hundar i sitt företag 4fota, inhyrd av bland annat Kungliga Hundar, SLU och hunddagiset Hund i Centrum. En tjej med massa frisbees i luften med andra ord. Vi är riktigt glada att kunna erbjuda den här workshopen på lägret!

Kantarellsök med Björn Reimers
Björn Reimers är utbildad på och har jobbat för HundCampus och kommer till Jönköping för att lära oss mer om specialsök, närmare bestämt hur vi lär hunden att hitta svamp! Björn tränar bland annat spår och specialsök med sina schäfrar Vilda och Zkorpan och det ska bli jättespännande att träffa dom i september. På workshopen går han igenom grunderna till specialsök och visar hur kantarellsök går till. En inte allt för vågad önskan är att vi kan äta svampmackor till kvällstéet!

Anmälningsinfo
Lägret börjar på fredag kväll och avslutas på söndag eftermiddag. Ett mer utförligt schema kommer men om du undrar något får du givetvis gärna kontakta oss så ska vi försöka svara på dina frågor. Deltagaravgiften för hela helgen är 2500 kronor med hund eller 1800 kronor för observationsplats utan hund och då ingår maten (frukost, lunch och middag). Antalet hundplatser på lägret är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Om din hund har svårt att acceptera och vara lugn med andra hundar så ber vi dig hör av dig så vi kan diskutera saken. Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, anmälan är bindande.

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Verifiera *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.