Nu har vi något riktigt spännande på gång! Vi har bjudit in Jenny Marek för en föreläsningsdag om berikning och om rädda och försiktiga hundar. Jenny är leg. Djursjukskötare, klickerinstruktör och beteendeutredare och har arbetat inom djursjukvården i över 20 år. Sedan åtta år tillbaks driver hon företaget Nosvis som fokuserar mer på den mentala hälsan. Hon är lärare och föredragshållare för hundklubbar och yrkesutbildningar för instruktörer, beteendeutredare och djursjukvårdare. Hon arbetar även praktiskt med hund och kattbeteendeutredningar. Hennes gedigna kunskap och långa erfarenhet gav oss så mycket idéer att vi hade svårt att välja. Till slut bestämde vi oss för att dela upp dagen i två delar så vi både kunde få in berikningen och hennes hyllade föreläsning om rädda hundar. Nu tar vi emot anmälningar till den här intressanta och utvecklande dagen i mars!l.php

Förmiddag (10-13): Berika din hunds liv!
Berikning är än så länge ett relativt ovanligt sätt att tillgodose hundens behov genom att förändra dess omgivning på ett sätt som stimulerar den att utföra naturliga beteenden. Men i takt med att förståelsen för hundars behov ökar växer också intresset för berikning. Jenny går under föreläsningen igenom skillnaden mellan berikning och aktivering. Vad är ett grundläggande behov för arten hund i allmänhet och för individen i synnerhet? Varför bör man fundera på naturliga beteenden och vad händer om man inte berikar sin hund? Varför är detta en viktig del att ta hänsyn till om man vill förändra ett beteende?
Hur ökar man hundens självständighet, självsäkerhet eller ert samarbete genom att arbeta med berikning? Hur går man praktiskt tillväga för att nå bästa resultat?

Eftermiddag (14-17): Fly eller illa fäkta – Om den rädda eller osäkra hunden
Vad är egentligen en rädsla, vad sker rent fysiskt och mentalt när en hund blir rädd? Vad har rädslor och aggressionsbeteenden för underliggande scared-dog-antonnovoselovfunktion? Vad kan det ligga för orsaker bakom hundens rädsla? Hur kan man som hundägare göra för att förebygga rädslor eller hur skall man hjälpa den redan rädda hunden?
Kan man öka sin hunds självförtroende och hur gör man då?
Kan man själv som ägare vara en bidragande orsak till att hunden är rädd?
Jenny går igenom teorin bakom för att därigenom ge svar på vad man praktiskt kan göra för att underlätta livet för och med den rädda hunden.

Anmälningsinfo
Seminariet hålls lördagen den första mars 2014 i Malmö. Exakt plats meddelas senare då det är beroende av hur många som anmäler sig. Dagen är uppdelad på ett förmiddags- och ett eftermiddagspass och det går bra att bara delta i det ena. Vi räknar med att platserna går åt fort så om du vill vara säker på att få en plats är det värt att anmäla sig fort.

Pris för en av föreläsningarna 400:-
Pris för båda föreläsningarna 700:-

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan.
[contact-form-7 404 "Hittades inte"]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Verifiera *

Post comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.